Ide írhatsz nekem:

nemeth4a@gmail.com

2012. szeptember 30., vasárnap

Kefires, szőlős, csokidarabkás süti

Volt egy kevés kefir megmaradva a hútőben, meg pár fürt szőlő, amit a fiunk nem szeret, a lánykánk pedig valószínúleg ráunt már, mert nem kérte! Hogy semmi ne vesszen kárba , a világhálón keresgélve találtam egy receptet , amit kissé átvariáltam.
 Íme a recept , amelyből az én sütim született:
   Hozzávalók:

  • 4 tojás ( elég kis méretűek voltak)
  • 300 ml kefir
  • 200 ml cukor
  • 600 ml liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 fürt fehér szőlő
  • 4 kocka tejcsoki feldarabolva
A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral, majd hozzáöntöttem a kefirt, és apránként a lisztet.(Az eredeti receptben kevesebb kefirrel készült, de nekem úgy túl száraznak tűnt , ezért hozzáöntöttem a flakonomban maradt 100 ml-t  is). Hozzákevertem a sütőport, majd a Tupperware-s Mix-fixben  kemény habbá vert tojás fehérjéket. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, és elrendeztem rajta a szőlőszemeket, valamint a csoki darabkákat. Előmelegített sütőben (180 fok) tűpróbáig sütöttem . Tetejét porcukorral meghintve tálaltam.




kb.4 perc alatt ráztam össze a fehérjéket ebben a praktikus Mix-fix-ben

nem esett le a keverőrácsról sem, ez is igazolja, hogy jó kemény lett

először próbáltam így verni a habot, és nem utoljára

a hab belekerült a "masszába" 

játszadoztam a szőlőszemekkel :)

a kész süti szeletek







A facebookon is

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Látogatóim 2011.04.01-től

free counters